Verificati-va stresul: Cum sa identificati si sa reduceti stresul din viata dumneavoastra?
Verificati-va stresul: Cum sa identificati si sa reduceti stresul din viata dumneavoastra?
Stresul este o parte a vietii de zi cu zi si devine din ce in ce mai mult o prezenta in aceasta lume din ce in ce mai conectata. Aceasta poate fi o problema, deoarece exista tot felul de efecte negative fizice si psihologice de a conduce o viata prea stresata.
Exista, de asemenea, o multime de modalitati usoare de reducere a stresului si de crestere a starii de sanatate.
In primul rand, trebuie facuta o distinctie intre stresul pozitiv (uneori numit eustress) si stresul negativ (uneori numit distres).
Stresul pozitiv este stresul sanatos, cum ar fi stresul care ne impinge sa ne pregatim pentru un examen, un interviu de angajare sau un alt eveniment important. Stresul negativ, pe de alta parte, este stresul nesanatos, cum ar fi stresul care ii determina pe unii sa considere ca nu sunt suficient de buni pentru examen, interviu de angajare sau alte evenimente pe care le pregatesc si nu ajuta la pregatirea lor sau la performanta Evenimentul.
In timp ce ambele tipuri de stres sunt importante pentru a cerceta si a discuta, in aceasta piesa ne vom concentra pe stresul negativ (sau suferinta), stresul nesanatoase cu care ne confruntam in viata noastra de zi cu zi.
Stresul ne distruge fizic …
In timp ce oamenii sunt adesea constienti de consecintele psihologice ale conducerii unei vieti prea stresate, exista, de asemenea, o multime de simptome fizice care rezulta din prea multa stres.
De exemplu, in conformitate cu Asociatia psihologica americana, stresul poate provoca tensiune musculara, probleme de respiratie, probleme cardiace (care pot duce la atac de cord sau accident vascular cerebral), arsuri la stomac, reflux de acid, probleme de digestie. Alte simptome fizice ale stresului includ oboseala, problemele de somn si durerile de cap.
In timp ce stresul poate duce la simptome fizice in populatia generala, stresul poate exacerba simptome fizice si in situatii mai specifice. De exemplu, stresul marital conduce la rezultate cardiovasculare mai grave pentru femeile casatorite.
Stresul la locul de munca poate duce la cresterea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, precum si la cresterea riscului de mortalitate.
Care sunt cauzele stresului?
Din moment ce stresul este o parte atat de importanta a vietii de zi cu zi, este important sa cunoastem unele dintre diferitele locuri in care stresul poate veni.
In general, stresul poate proveni din evenimente de viata majore, cum ar fi mutarea intr-o alta tara, dar exista si mai multi factori de stres de rutina, cum ar fi „probleme de familie, probleme de sanatate personale, incercarea de a mentine un stil de viata sanatos, probleme la locul de munca „si probleme financiare.
Exista, de asemenea, o varietate de noi factori de stres in lumea moderna, care provin din tehnologie, deoarece sarcina de comunicare care rezulta din trimiterea, primirea si verificarea mesajelor private de e-mail si a mesajelor sociale, precum si multitaskingul pe Internet sunt in mod semnificativ legate de cresterea stresului perceput.