Sfaturi ce va vor ajuta sa va angajati mai usor
Sfaturi ce va vor ajuta sa va angajati mai usor
Cand nu ati actualizat CV-ul de ceva timp, poate fi greu sa stiti de unde sa incepeti. Ce experiente si realizari ar trebui sa includeti pentru posturile pe care le-ati luat in vedere?
Ce reguli si tendinte noi ar trebui sa urmati? Si serios, o pagina sau doua de continut?
Nu puneti totul acolo
CV-ul dvs. nu ar trebui sa contina toate experientele de munca enumerate pe care le-ati avut vreodata. Ganditi-va la CV nu ca o lista cuprinzatoare a istoriei carierei dvs., ci ca un document de marketing care va vinde ca a fi persoana perfecta pentru postul dorit. Pentru fiecare CV pe care il trimiteti, veti dori sa evidentiati numai realizarile si abilitatile care sunt cele mai relevante, chiar daca aceasta inseamna sa nu includeti toata experienta dvs.
Pastrati o lista principala a tuturor locurilor de munca
Deoarece veti dori sa schimbati diferite informatii in functie de locul caruia va adresati, pastrati o lista pe computer, unde pastrati toate informatiile pe care le-ati inclus vreodata in CV: posturi vechi, puncte forte personalizate pentru diferite aplicatii sau proiecte speciale care trebuie incluse.
Puneti cele mai bune experiente „la vedere”
In marketing, acest lucru se refera la ceea ce vedeti pe jumatatea frontala a unui ziar indoit (sau, in era digitala, ceea ce vedeti inainte de a accesa un site web), dar in principiu este prima impresie despre un document.
Trebuie sa va asigurati ca cele mai bune experiente si realizari sunt vizibile in treimea de sus a CV-ului.
Aceasta sectiune de top este ceea ce managerul de angajare va vedea mai intai. Asadar, concentrati-va pe oferirea celor mai bune experiente care sunt relevante.
Canalizati declaratia obiectiva
Singura ocazie cand o sectiune obiectiva are sens este atunci cand faceti o schimbare majora de cariera si trebuie sa explicati de ce experienta dumneavoastra nu se potriveste cu pozitia la care aplicati.
Cu toate acestea, trebuie focalizata toata atentia catre CV care trebuie sa arate impecabil.
Construiti CV-ul (invers) cronologic
Exista o multime de modalitati de organizare a informatiilor din CV., dar cronologia inversa (in cazul in care experienta cea mai recenta este listata prima) este inca o alternativa buna.
Cu exceptia cazului in care este absolut necesar sa specificati efectiv toate abilitatile pe care le aveti, deoarece aceasta este o cerinta primordiara din partea diversilor manageri.
Cv-ul trebuie formatat cu un design ce inspira seriozitate, pastrandu-l simplu si consecvent.
Se poate utiliza un font modern precum Helvetica sau Arial cu o dimensiune de 10 pana la maxim 12, cu toate informatiile aranjate frumos in pagina.
Principalul obiectiv ar trebui sa fie lizibilitatea, deoarece managerului de angajare sa ii fie cat mai simplu, asa cum o recomanda si modelele de pe acest site http://model-videochat.ro/